Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

diagonismos in economics
Mathitikos Diagonismos Oikonomikwn
Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει τον φετινό Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά για το σχολικό έτος 2020 – 2021!

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η περαιτέρω ενασχόληση και γνωριμία των μαθητών με την επιστήμη των Οικονομικών (τη Μακροοικονομίας, τη Μικροοικονομία και τα Χρηματοοικονομικά), καθώς και με το γίγνεσθαι της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας οικονομίας.

Συμμετέχοντας στον διαγωνισμό θα γνωρίσετε καλύτερα τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί ο σύγχρονος οικονομολόγος. Θα σας δοθεί η ευκαιρία να συζητήσετε περισσότερο και βαθύτερα με τους δασκάλους σας, αλλά και με τους καθηγητές των Πανεπιστημίων.

Φυσικά, για όσους ενδιαφέρονται, μέσω του διαγωνισμού δίνεται και η ευκαιρία να συμμετάσχετε στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών εφόσον επιτύχετε και στις τρεις φάσεις του διαγωνισμού. Εκεί θα συναντήσετε ανθρώπους που έχουν φτάσει μέχρι και στο Βραβείο Νόμπελ Οικονομικών!

Ο Διαγωνισμός Οικονομικών διεξάγεται σε τρεις φάσεις για τους μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου, στις οποίες πέραν των γνώσεων στα Οικονομικά απαιτούνται και στοιχειώδεις γνώσεις Μαθηματικών. Επιπλέον, απαραίτητο προσόν είναι και τα Αγγλικά. Η μη πιστοποιημένη γνώση των Αγγλικών αποτελεί σημαντικό αρνητικό παράγοντα για την συμμετοχή στην Ολυμπιακή Ομάδα.

Ο διαγωνισμός εξετάζει γνώσεις από τα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:

Μακροοικονομία
Θεωρία και Πολιτική (συναθροιστική ζήτηση/προσφορά και πολιτικές, χρήμα και πληθωρισμός, πληθωρισμός και ανεργία, εισοδηματικές ανισότητες)

Μικροοικονομία
Θεωρία Καταναλωτή, Παραγωγού και Αγορών, Θεσμοί, Επιχειρήσεις (ανταγωνισμός, αγορές και αποτυχίες τους, παίγνια, ισορροπία)

Χρηματοοικονομικά
χρονική αξία του χρήματος, χρηματοπιστωτικό σύστημα, αποτίμηση τίτλων, αποταμίευση και επενδύσεις, πίστη

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του διαγωνισμού από εδώ!

Όποιος σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, είτε στα είκοσι είτε στα ογδόντα. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να διατηρείς το μυαλό σου νέο

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο φροντιστήριό μας

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε online μαθήματα;
Εγγραφείτε τώρα!