5ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών

contest in economics

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 ξεκίνησε η πρώτη (1η ) φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών με το όνομα «ΞΕΝΟΦΩΝ» .

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Νυκτερινό Λύκειο, Διεθνές Λύκειο).

Η πρώτη (1η ) ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ φάση του διαγωνισμού διεξήχθη διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του διαγωνισμού και λειτουργεί κατά κύριο λόγο ως φάση bonus για την επόμενη (και κάπως δυσκολότερη) δεύτερη (2η) φάση. Για το λόγο αυτό ο βαθμός (Άριστα = 100 μονάδες) από τη 1η φάση προσμετράται και αθροίζονται οι μονάδες της με τον βαθμό της 2ης φάσης για την πρόκριση στην τρίτη (3η) φάση.

Σκοπός του διαγωνισμού

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει κίνητρο για τους μαθητές και τις μαθήτριες του λυκείου να διευρύνουν τις γνώσεις τους στις οικονομικές έννοιες που συναντούν στην διδακτέα ύλη τους αλλά και στην καθημερινότητα τους.

Επιπλέον, αποτελεί έναυσμα για την καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης στις σημερινές οικονομικές εξελίξεις και αφορμή για περαιτέρω συζητήσεις με τους καθηγητές τους στο σχολείο και μελλοντικά στο Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής του διαγωνισμού, την προτεινόμενη ύλη και τις διαδικασίες συμμετοχής στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό.

Η ομάδα του ΑΟΘ Online είναι εδώ για την ολοκληρωμένη προετοιμασία σου!

Πάρε την υποστήριξη που χρειάζεσαι σε όλα τα οικονομικά μαθήματα!

Ξεκίνα το ταξίδι σου στην οικονομική επιστήμη μαζί μας!

Όποιος σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, είτε στα είκοσι είτε στα ογδόντα. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να διατηρείς το μυαλό σου νέο

Κατηγορίες
Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο φροντιστήριό μας

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε online μαθήματα;
Εγγραφείτε τώρα!