Το μάθημα ΑΟΘ Online

Μάθημα ΑΟΘ Online

Εξειδικευμένο εκπαιδευτικό κέντρο Οικονομικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης

Πλέον είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με την online διδασκαλία και τις δυνατότητές της. 

Το online μάθημα γίνεται όπως ακριβώς και στην παραδοσιακή διά ζώσης διδασκαλία, απλώς ✓ διαδικτυακά, ✓ μέσω του υπολογιστή σου, ✓ από το χώρο σου!

Ο μαθητής συνδέεται live με τον καθηγητή (και την υπόλοιπη τάξη αν πρόκειται για ομαδικό τμήμα) με οπτικοακουστική επαφή, έχοντας στη διάθεσή του πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, καθώς και τον online διαδραστικό πίνακα διδασκαλίας.

Η μέθοδος διδασκαλίας μας:

Η μέθοδός μας βασίζεται στην πολυετή εμπειρία μας και στην κατάλληλη επιμόρφωσή μας. Η ενδελεχής παράδοση, η επανάληψη της θεωρίας και η πρακτική εξάσκηση του μαθητή ολοκληρώνουν τη μάθηση και την προετοιμασία για τις εξετάσεις. Εξασφαλίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας του μαθητή γίνεται στην τάξη.

Η διαβαθμισμένη δυσκολία των ασκήσεων αναδεικνύει τα δυνατά σημεία και τις ανάγκες του κάθε μαθητή, ώστε να υπάρξει εξατομικευμένη προσέγγιση και να βοηθηθεί ή να προαχθεί ο κάθε μαθητής αναλόγως.

Είμαστε στη διάθεσή του μαθητή για διευκρινίσεις και την επίλυση αποριών, με αμεσότητα και συνέπεια.

Εκπαιδευτική πλατφόρμα:

Έχουμε επιλέξει τη διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom για την online διδασκαλία, καθώς παρέχει όλες τις επιλογές που χρειαζόμαστε για ένα αποτελεσματικό μάθημα.

Ο καθηγητής έχει απεριόριστες επιλογές ως προς την αποτελεσματική λειτουργία της τάξης, όπως να προβάλει παρουσιάσεις, να θέτει ερωτηματολόγια/τεστ για άμεση συμπλήρωση, να φτιάχνει μικρότερα γκρουπ μελέτης στο τμήμα και πολλές ακόμα δυνατότητες για αποτελεσματικότερη παράδοση.

Έτσι, υπάρχει άμεση επικοινωνία από και προς όλους τους συμμετέχοντες στο μάθημα.

Τα εργαλεία που χρειάζεται ο μαθητής για το online μάθημα είναι:

✓ Συσκευή με ευρεία οθόνη (συνιστάται υπολογιστής)
✓ Καλή και σταθερή πρόσβαση στο ίντερνετ
✓ Κάμερα, ακουστικά και μικρόφωνο
✓ Χαρτί και στυλό.

Για τη μέγιστη ποιότητα του μαθήματος είναι σημαντικό ο μαθητής να μπορεί να διακρίνει με ευκολία το διαδικτυακό πίνακα με τις επεξηγήσεις του καθηγητή. Σε κάθε περίπτωση φροντίζουμε οι μαθητές να λαμβάνουν πλούσιο υλικό και σημειώσεις που διευκολύνει την κατανόησή τους, και είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ότι θα απαντηθεί κάθε απορία.

Δομή μαθήματος:

Όπως και σε μία παραδοσιακή τάξη, ο καθηγητής παραδίδει τη διδασκόμενη ύλη του μαθήματος, χρησιμοποιώντας προβολή σημειώσεων, παρουσιάσεις και τον online διαδραστικό πίνακα.

Πριν ή μετά το μάθημα ο καθηγητής στέλνει ασκήσεις και άλλο υλικό για την προετοιμασία του μαθητή. Ο μαθητής απαντά κανονικά στο τετράδιό του και στέλνει τις απαντήσεις πίσω στον καθηγητή για την αξιολόγησή τους.

Ασκήσεις:

Σε κάθε μάθημα αντιστοιχούν πλούσιες ασκήσεις ανάπτυξης, προβλήματα, ερωτήσεις σωστού λάθους καθώς και πολλαπλής επιλογής, ώστε να καλύπτεται όλο το φάσμα του μαθήματος. Με τον τρόπο αυτό ο μαθητής ενισχύεται στην προσπάθειά του να εμπεδώσει καλύτερα τη θεωρία και τη διαδικασία επίλυσης ασκήσεων. Ο καθηγητής διαπιστώνει τι ανάγκες μπορεί να υπάρχουν σε κάθε μαθητή κατά περίπτωση.

Οι ασκήσεις και οι αξιολογήσεις μπορούν να απαντώνται είτε σε ηλεκτρονική μορφή είτε με την παραδοσιακή μέθοδο χαρτιού και στυλό, ανάλογα με το πώς βολεύει τον μαθητή να εργαστεί. Θέλουμε η μόνη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει ο μαθητής να είναι η πρόκληση του μαθήματος και όχι οι τεχνικές δυσκολίες. Μη σας ανησυχεί το πώς θα παραδίδετε τις εργασίες, ακόμα και μία ευκρινής φωτογραφία της απάντησης από το τετράδιο σας είναι αρκετή.

Διαγωνίσματα:

Τα διαγωνίσματα διαμορφώνονται με διαβαθμισμένη δυσκολία, ώστε να μπορέσει ο καθηγητής να αξιολογήσει το επίπεδο και τα σημεία ανάγκης του κάθε μαθητή, ώστε να βοηθηθεί ή να προαχθεί αντιστοίχως ο κάθε μαθητής ανάλογα με τις δυνατότητές του.

Η δυσκολία είναι ανάλογη ή μεγαλύτερη των Πανελληνίων εξετάσεων στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ώστε ο μαθητής να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για την εξέταση, χωρίς άγχος ή απορίες.

Τα διαγωνίσματα προόδου διεξάγονται σε προγραμματισμένο χρόνο.

Προσομοιώσεις Πανελλαδικών εξετάσεων

Για την ακόμα καλύτερη προετοιμασία των μαθητών μας, από αρχές Μαΐου και έπειτα διεξάγονται προσομοιώσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων, η συμμετοχή στις οποίες είναι υποχρεωτική.

Στις προσομοιώσεις οι μαθητές γράφουν διαγώνισμα σε μορφή Πανελλαδικών, με ανοιχτή κάμερα και ζωντανή επιτήρηση καθηγητή. Σκοπός είναι η εξοικείωση με τη ζωντανή εξέταση που έχουν μπροστά όλοι οι μαθητές. Επίσης είναι καλό σαν εμπειρία σε κάθε είδους εξέταση.

Οι μαθητές πρέπει να έχουν κοντά τους αρκετές λευκές κόλλες χαρτί, για τις τελικές απαντήσεις αλλά και για το πρόχειρο που θα χρειαστούν. Δε επιτρέπεται η χρήση αριθμομηχανής (κομπιουτεράκι) ή διορθωτικού blanco, όπως ακριβώς και στις εξετάσεις. Αφήνουν το κινητό μακριά και φροντίζουν να μην υπάρχουν περισπασμοί ή σημειώσεις κοντά τους.

Τα γκρουπ με τα οποία θα συμμετάσχουν στις προσομοιώσεις είναι ολιγάριθμα και ο κάθε μαθητής εξετάζεται στο μάθημα που έχει στο πρόγραμμά του.

Μηνιαία ενημέρωση κηδεμόνα:

Ο κηδεμόνας ενημερώνεται γραπτώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόοδο του μαθητή. Είμαστε στη διάθεση του κηδεμόνα για κάθε διευκρίνιση και τηλεφωνικά για ό,τι χρειαστεί.

Για να κάνετε την εγγραφή σας:

1. Επικοινωνήστε μαζί μας για το πρόγραμμα μαθημάτων και για να κάνουμε ένα δωρεάν δοκιμαστικό μάθημα γνωριμίας.

2. Ορίζουμε την ημέρα και ώρα του μαθήματος

3. Ολοκληρώνετε την εγγραφή πραγματοποιώντας την προπληρωμή του μήνα μέσω της ιστοσελίδας μας ή με κατάθεση στον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Είμαστε έτοιμοι για το 1ο μάθημα!