Χρήσιμες συμβουλές για την εξέταση του μαθήματος Οικονομίας/ΑΟΘ

Useful tips for the Economics course exam

Χρήσιμες συμβουλές για τους υποψήφιους εξεταζόμενους στο μάθημα της Οικονομίας/ΑΟΘ στις Πανελλήνιες εξετάσεις!

Θέμα Α

 • Διαβάζετε προσεκτικά τις πέντε (5) προτάσεις και δεν βιάζεστε να απαντήσετε αν είναι Σωστές ή Λάθος 
 • Στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιον υπολογισμό στο πρόχειρο πριν απαντήσετε. Διαβάζετε προσεκτικά την εκφώνηση για να κατανοήσετε τι ζητείται πριν απαντήσετε.

Θέμα Β

 • Στην ερώτηση ανάπτυξης, φροντίστε να αναφέρετε και παραδείγματα ή και τα αντίστοιχα διαγράμματα από το απόσπασμα της ενότητας του βιβλίου που καλείστε να απαντήσετε. Οργανώστε τη σκέψη σας πριν ξεκινήσετε να γράφετε και απαντήστε όσο πιο αναλυτικά και περιγραφικά.
 • Προσοχή, να διαβάσετε ξανά το κείμενο που έχετε γράψει για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ξεφύγει από το θέμα.
 • Αν θεωρείτε ότι έχετε κολλήσει και δεν θυμάστε τι άλλο να γράψετε, αφήστε κάποιες σειρές κενές και προχωρείτε στο επόμενο θέμα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγετε τις παραπομπές σε άλλες σελίδες.
 • Αν προσθέσετε εκ των υστέρων παραπομπή, προσέξτε μην το παρακάνετε.

Θέμα Γ & Δ

 • Σε περίπτωση που η άσκηση περιλαμβάνει πίνακα, μεταφέρετε προσεκτικά τον πίνακα στην επίσημη κόλλα σας. Προσοχή να μεταφερθούν σωστά τα ποσά και τα κενά στην κόλλα σας κατά την αντιγραφή του πίνακα.
 • Κατά την επίλυση των ασκήσεων παρουσιάζετε αναλυτικά όλους τους ενδιάμεσους υπολογισμούς με την εφαρμογή των τύπων, δεν παραλείπετε τα βήματα μέχρι να φτάσετε στο αποτέλεσμα της λύσης.
 • Δεν επιτρέπεται η χρήση υπολογιστή ή κινητού για τις πράξεις που θα χρειαστούν, οπότε φροντίστε να κάνετε προσεκτικά όλους τους υπολογισμούς στο τετράδιο σας, ακόμη και τις πιο απλές πράξεις, καθώς θα υπάρχει και ο παράγοντας “άγχος” που οδηγεί σε επιπόλαια λάθη και ίσως σας στοιχίσουν σε μονάδες!
 • Αν κολλήσετε σε κάποιο ερώτημα, επανέρχεστε στην εκφώνηση και την διαβάζετε προσεκτικά, η λύση ξεκινάει από την εκφώνηση! Αναζητείστε τις λέξεις κλειδιά!
 • ΠΡΟΣΟΧΗ: σε περίπτωση που αναφέρετε συμβολισμούς που δεν αναφέρονται στο βιβλίο, οφείλετε να παραθέσετε επεξήγηση αυτών ώστε να θεωρηθούν έγκυροι.

Χρήσιμες συμβουλές για ολόκληρο το γραπτό:

Η επιτυχία ξεκινάει από την σωστή διαχείριση του χρόνου σας!

✓ Διαβάζετε προσεκτικά όλα τα θέματα και ξεκινάτε με την επίλυση αυτών που θεωρείτε εύκολα για να αφιερώσετε στη συνέχεια χρόνο σε αυτά που σας δυσκολεύουν.

✓ Αν κολλήσετε σε κάποιο ερώτημα για αρκετή ώρα, προχωρείτε στα επόμενα ερωτήματα και επανέρχεστε με καθαρό μυαλό στο ερώτημα που σας δυσκόλεψε.

✓ Μη βιαστείτε να παραδώσετε το γραπτό σας.

✓ Όταν ολοκληρώσετε όλα τα θέματα και σας έχει μείνει χρόνος, επαληθεύσετε τους υπολογισμούς στο πρόχειρο σας για να επιβεβαιώσετε τα αποτελέσματα που βρήκατε και να προλάβετε τυχόν μαθηματικά λάθη.

✓ Πριν παραδώσετε την επίσημη κόλλα σας, ελέγξτε το γραπτό σας συνολικά για να βεβαιωθείτε ότι έχετε απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα με τους κατάλληλους υπολογισμούς ή την κατάλληλη αιτιολογία.

✓ Μεριμνούμε για την συνολική εικόνα του γραπτού!

Η ομάδα του ΑΟΘ Online είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα για να σας οδηγήσει στην επιτυχία!

Όποιος σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, είτε στα είκοσι είτε στα ογδόντα. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να διατηρείς το μυαλό σου νέο

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο φροντιστήριό μας

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε online μαθήματα;
Εγγραφείτε τώρα!