Χρήσιμες συμβουλές για φοιτητές

Helpful tips for university

 Η ακαδημαϊκή σου πορεία ξεκινάει από τη σωστή διαχείριση του χρόνου σου!

Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή κάθε φοιτητή, οπότε θέσε γερές βάσεις ακολουθώντας ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να μεταβείς ομαλά από την κουλτούρα του σχολείου στη φιλοσοφία του πανεπιστημίου.

Οργάνωση και υπευθυνότητα

Έχοντας πλέον επιτύχει στην οικονομική σχολή που είχες ως στόχο, πρέπει να οργανώσεις τον χρόνο, τις δραστηριότητες, την καθημερινότητα σου από την αρχή.

τακτική παρακολούθηση των μαθημάτων θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις τις έννοιες που θα συναντήσεις ίσως για πρώτη φορά, θα κρατήσεις χρήσιμες σημειώσεις και θα κερδίσεις πολύτιμο χρόνο από το διάβασμα της τελευταίας στιγμής πριν την εξεταστική.

εκπόνηση εργασιών μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης και η επίλυση ασκήσεων θα συμβάλλει στο να αποκτήσεις καλούς βαθμούς που θα σου φανούν χρήσιμοι στο μέλλον. Συγχρόνως μέσω της εξάσκησης θα αποκτήσεις γνώσεις και θα καλλιεργήσεις δεξιότητες που θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις στην επαγγελματική σου πορεία στον οικονομικό τομέα.

τήρηση του χρονοδιαγράμματος των παραδόσεων των εργασιών είναι επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι. Σε αρκετά οικονομικά μαθήματα θα κληθείς να ετοιμάσεις ένα σετ εργασιών κατά την διάρκεια του εξαμήνου, ετοίμασε ένα χρονοδιάγραμμα διαβάσματος και παραδόσεων από νωρίς και προσπάθησε να το τηρήσεις!

συμμετοχή σου σε σεμινάρια, διαλέξεις, συζητήσεις με επισκέπτες ειδικούς στο κόσμο των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της σχολής σου, μπορεί να σου προσφέρει ωφέλιμες πληροφορίες για την ακαδημαϊκή αλλά και την επαγγελματική σου εξέλιξη.

συμμετοχή σε ομάδες μελέτης ή δραστηριοτήτων της σχολής σου θα σε ενθαρρύνει να προσαρμοστείς πιο εύκολα στο νέο τρόπο μελέτης του πανεπιστημίου και θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις περισσότερο την κριτική σου σκέψη καθώς ικανότητες συνεργασίας και ομαδικού πνεύματος.

Αν κατά τη διάρκεια των σπουδών σου νιώσεις ότι απογοητεύεσαι ή δεν μπορείς να κατανοήσεις πλήρως την ύλη κάποιου μαθήματος ή να διεκπεραιώσεις κάποια εργασία, μην διστάσεις να ζητήσεις υποστήριξη!

Η ομάδα του ΑΟΘ Online είναι δίπλα σου σε κάθε βήμα με υπευθυνότητα και συνέπεια!

Στόχος μας είναι να σε υποστηρίξουμε ενεργά στην περάτωση της ακαδημαϊκής σου πορείας, παρέχοντας σου τα εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική σου διαδρομή!

Επικοινώνησε μαζί μας και θα χαρούμε να λύσουμε οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση σου!

Όποιος σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, είτε στα είκοσι είτε στα ογδόντα. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να διατηρείς το μυαλό σου νέο

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο φροντιστήριό μας

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε online μαθήματα;
Εγγραφείτε τώρα!