1ος Πανελλήνιος μαθητικός Οικονομικός διαγωνισμός για μαθητές Α’ Γυμνασίου από το ΕΑΠ

Οικονομικός Διαγωνισμός ΕΜΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και με την υποστήριξη των Εργαστηρίων της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών α) Μάνατζμεντ & Δημόσιας Διοίκησης και β) Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής, προκηρύσσει τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Οικονομικό Διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2022-2023, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών του Γυμνασίου στην οικονομική επιστήμη, όπως αναφέρει η σχετική προκήρυξη του διαγωνισμού.

Θέμα Διαγωνισμού

Το θέμα του 1ου διαγωνισμού θα είναι: Οικογενειακός Προϋπολογισμός και Βιωσιμότητα και σε αυτόν μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου των σχολείων της χώρας.

Διαδικασία διεξαγωγής

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας google forms.

Το περιεχόμενο του διαγωνισμού θα αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (15 ερωτήσεις) και από μια ερώτηση κριτικής σκέψης όπου οι μαθητές/-ήτριες που θα συμμετάσχουν καλούνται να αναπτύξουν σε ένα κείμενο 200 λέξεων την σκέψη τους σχετικά με το θέμα του μαθητικού διαγωνισμού. Ο συνδυασμός αυτός των τύπων ερωτήσεων εξασφαλίζει την αξιολόγηση τόσο του γνωστικού αντικειμένου όσο και την εξέταση της κριτικής τους σκέψης και της εύρεσης βιώσιμων λύσεων.

Η ύλη του διαγωνισμού περιλαμβάνει:

Στην ύλη συμπεριλαμβάνονται οι 17 στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης, οι βασικές έννοιες οικογενειακού χρηματοοικονομικού προϋπολογισμού, καθώς και οι επιλογές και διλήμματα του καταναλωτή.

Ο μαθητικός διαγωνισμός θα γίνει εντός του σχολικού ωραρίου και θα διαρκέσει μία (1) διδακτική ώρα. Θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω των google forms και θα λάβει χώρα στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου.

Προκήρυξη

Ένας από τους στόχους του διαγωνισμού είναι η ευαισθητοποίηση των νέων στην Οικονομική Επιστήμη κάτι το οποίο όλους στο ΑΟΘ Online μας βρίσκει υπέρμαχους.

Δείτε την προκήρυξη με αναλυτικές πληροφορίες κάνοντας κλικ εδώ.

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες: Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο


Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη μεθοδολογία των μαθημάτων μας στο ΑΟΘ Online; Ελάτε να γνωριστούμε!

Όποιος σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, είτε στα είκοσι είτε στα ογδόντα. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να διατηρείς το μυαλό σου νέο

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο φροντιστήριό μας

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε online μαθήματα;
Εγγραφείτε τώρα!