Ένα γράμμα για τους μαθητές

Αγαπητοί μαθητές/μαθήτριες,

Ορισμένοι από εσάς μόλις φέρατε εις πέρας μια από τις πρώτες απαιτητικές δοκιμασίες της ζωής σας, τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Για ορισμένους από εσάς η διαδικασία των εξετάσεων ολοκληρώνεται με το πέρας και των ειδικών μαθημάτων. Το διάστημα μέχρι να λάβετε τα αποτελέσματα σας είναι γεμάτο με αγωνία και ανυπομονησία, αλλά μην ξεχνάτε, αυτή η στιγμή είναι μόνο η αρχή της μετέπειτα ακαδημαϊκής/επαγγελματικής πορείας σας.

Αξίζει να θυμάστε ότι η προσπάθειά σας είναι αυτή που μετράει. Δουλέψατε σκληρά, προσπαθήσατε να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό σε κάθε ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα και ανεξαρτήτως του τελικού αποτελέσματος, αυτή η προσήλωση και η επιμονή σας, θα σας οδηγήσουν σε μεγάλα επιτεύγματα στην πορεία της ζωής σας.

Για όσους από εσάς καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους σας και πιθανότατα θα εισαχθείτε στη σχολή των ονείρων σας, συγχαρητήρια! Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Να θυμάστε ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της διαδρομής. Η πανεπιστημιακή ζωή και η σταδιοδρομία που θα ακολουθήσετε θα έχουν τις δικές τους προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Συνεχίστε να δουλεύετε σκληρά, να μαθαίνετε και να εξελίσσεστε.

Για όσους από εσάς τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που προσδοκούσατε, μην απογοητευτείτε! Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν ορίζουν την αξία σας, ούτε τις μελλοντικές σας δυνατότητες. Η ζωή είναι γεμάτη από δεύτερες ευκαιρίες και διαφορετικές διαδρομές. Επαναπροσδιορίσετε τους στόχους σας. Ό,τι κι αν επιλέξετε, να έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να συνεχίσετε να προσπαθείτε.

Το μέλλον είναι μπροστά σας και είναι γεμάτο από απεριόριστες δυνατότητες. Κάθε εμπειρία, είτε επιτυχία είτε αποτυχία, είναι ένα μάθημα που σας προετοιμάζει για την επόμενη φάση της ζωής. Ο δρόμος μπορεί να μην είναι πάντα εύκολος, αλλά με αποφασιστικότητα και επιμονή, θα βρείτε την πορεία σας.

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν ακολουθήσετε και να θυμάστε πάντα ότι η δύναμη για την επίτευξη των στόχων σας βρίσκεται μέσα σας. Το μέλλον ανήκει σε εσάς!

Ξεκινήστε το ταξίδι σας με χαμόγελα!

Αναστασία Κιολέ, Οικονομολόγος, Εκπαιδευτικός, MSc, καθηγήτρια ΑΟΘ Online

Όποιος σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, είτε στα είκοσι είτε στα ογδόντα. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να διατηρείς το μυαλό σου νέο

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο φροντιστήριό μας

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε online μαθήματα;
Εγγραφείτε τώρα!