8η Έκθεση για την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή της E.E.

Economic report

Η Έκθεση για την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή εκπονείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθε τέσσερα χρόνια.

Η έκθεση αξιολογεί την πρόοδο της Ε.Ε. στην επίτευξη των στόχων της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής, όπως ορίζονται στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Στόχος

Στόχος της έκθεσης είναι να αναδεικνύει τις περιοχές που χρήζουν μεγαλύτερης υποστήριξης και παρέχει προτάσεις για τη βελτίωση της συνοχής και της ανταγωνιστικότητας στην Ε.Ε. Η έκθεση παρέχει επίσης μια ανάλυση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες της Ε.Ε., όπως η δημογραφική αλλαγή, η κλιματική αλλαγή, η ψηφιακή μετάβαση και η παγκοσμιοποίηση.

Η οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η επίτευξη αυτού του στόχου είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ισότητας και της δικαιοσύνης μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε και των πολιτών της.

Η οικονομική συνοχή αναφέρεται στη διασφάλιση της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας σε όλες τις περιφέρειες της Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αναπτυχθεί πολλά προγράμματα και μέτρα, όπως ο Ευρωπαϊκός Χάρτης Περιφερειακής Ανάπτυξης και η Στρατηγική Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης, που έχουν ως στόχο τη διασφάλιση της οικονομικής συνοχής μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε.

Η Νέα Έκθεση Συνοχής

Η Νέα Έκθεση Συνοχής παρουσιάστηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 2022, παρουσιάζοντας μια πρώτη εικόνα των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού σε περιφερειακό επίπεδο.

Οι μαθητές με κατεύθυνση τα Οικονομικά, καθώς και οι φοιτητές όλων των συναφών κλάδων μπορούν να βρουν πρακτικές εφαρμογές των όρων και των γνώσεων που έχουν ή που αποκτούν μέσα από τη μελέτη των μαθημάτων τους. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της Έκθεσης στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ομάδα του ΑΟΘ Online σας παρέχει όλο το απαραίτητο υλικό για να έχετε γερές βάσεις στα οικονομικά μαθήματα που θα σας βοηθήσουν όχι μόνο στην προετοιμασία για τις Πανελλήνιες αλλά και υποστήριξη στις σπουδές στα οικονομικά ή οποιονδήποτε άλλο επιστημονικό κλάδο.

Ξεκίνα σήμερα στο ταξίδι σου στη Οικονομική επιστήμη μαζί μας!

Όποιος σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, είτε στα είκοσι είτε στα ογδόντα. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να διατηρείς το μυαλό σου νέο

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο φροντιστήριό μας

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε online μαθήματα;
Εγγραφείτε τώρα!