3ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη

sustainable entrepreneurship

Η επιχειρηματικότητα συναντά την αειφόρο ανάπτυξη με έναν διαγωνισμό κίνητρο για μαθητές και μαθήτριες, αναδεικνύοντας την τεράστια σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από το επιχειρείν από τις μικρότερες ηλικίες!

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας αλλά και της Ομογένειας. Ο διαγωνισμός είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ψηφιακά υπογεγραμμένος με αριθμό πρωτ. 136788/2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ).

Στόχος

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αποτελέσει κίνητρο για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με την έννοια της αειφόρου επιχειρηματικότητας. Επίκεντρο της δράσης αυτής είναι να αναδειχθούν πρωτότυπες ιδέες/προτάσεις που προωθούν την αειφόρο επιχειρηματικότητα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαδικασία

Οι ομάδες των μαθητών που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, καλούνται να υποβάλουν στην ψηφιακή πλατφόρμα του διαγωνισμού την επιχειρηματική τους ιδέα, το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και ερασιτεχνικό video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος ή υπηρεσίας που προτείνουν.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων/προτάσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό λήγει στις 31 Μαρτίου.

Διαβάστε στην ιστοσελίδα για τον διαγωνισμό περισσότερες πληροφορίες για τις οδηγίες διεξαγωγής του διαγωνισμού, καθώς επίσης θα βρείτε και χρήσιμο υλικό.

Η ομάδα του ΑΟΘ Online ενθαρρύνει, εμπνέει, καθοδηγεί τους μαθητές και τους φοιτητές να αναδείξουν τις δυνατότητες τους και τις καινοτόμες προτάσεις τους στον τομέα των επιχειρήσεων.

Για να λάβετε όλα τα απαραίτητα εφόδια στα μαθήματα οικονομικού ενδιαφέροντος αλλά και για να φτάσετε ένα βήμα παραπέρα.. εμπιστευτείτε τη μέθοδο μας!

Όποιος σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, είτε στα είκοσι είτε στα ογδόντα. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να διατηρείς το μυαλό σου νέο

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο φροντιστήριό μας

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε online μαθήματα;
Εγγραφείτε τώρα!