Ξεκίνησε ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών

Good Luck
Good Luck

Ξεκίνησε στις 23/11/20 ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Οικονομικών 2021 που διοργανώνει το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η 1η φάση “ΞΕΝΟΦΩΝ” βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η οργανωτική επιτροπή προσκαλεί όλους τους μαθητές Λυκείου (Α’, Β’ ή Γ’) να λάβουν μέρος και να διαγωνιστούν με τους συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα. Τα Θέματα θα αποτελούνται (κυρίως) από ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, Σωστού-Λάθους, Αντιστοίχισης, Συμπλήρωσης λέξεων και άλλα παρόμοια. Η φάση αυτή είναι προαιρετική και λειτουργεί κατά κύριο λόγο ως φάση προετοιμασίας για τις επόμενες (και δυσκολότερες) φάσεις.

Βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Η επιτυχία στις τρεις φάσης του διαγωνισμού οδηγεί στη Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών. Αν όλα πάνε καλά φέτος, λόγω των έκτακτων συνθηκών covid, ίσως πραγματοποιηθεί δια ζώσης.

Η Ελλάδα μέχρι στιγμής έχει λάβει μέρος στις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες όπου συμμετείχαν πάνω από 30 κράτη και ο συναγωνισμός ήταν πολύ απαιτητικός.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία!!

Γιατί στο ΑΟΘ Online - Όραμα
Επικοινώνησε μαζί μας για την προετοιμασία σου για το διαγωνισμό!

Η φάση «ΞΕΝΟΦΩΝ»

Η πρώτη (1η) φάση με το όνομα «ΞΕΝΟΦΩΝ» θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Διαγωνισμού. Στο χρονικό διάστημα που αναφέρεται στην εγκύκλιο του διαγωνισμού και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Νυκτερινό Λύκειο).

Οι μαθητές μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών (δηλ. της διοργανώτριας αρχής), μπορούν να βρουν το σύνδεσμο που θα τους οδηγήσει στην ιστοσελίδα των θεμάτων του Διαγωνισμού.
Οι μαθητές θα απαντήσουν στα θέματα του διαγωνισμού. Μετά την απάντηση της τελευταίας ερώτησης, θα πρέπει να συμπληρώσουν μια καρτέλα που ζητά τα εξής στοιχεία: (α) Ονοματεπώνυμο μαθητή, και (β) email μαθητή. Αν τυχόν ζητηθεί και το (γ) email teacher (δηλ. του Εξεταστή της Επιτροπής του Διαγωνισμού), τότε συμπληρώνουν το εξής: zachilas@uth.gr.

Στη συνέχεια πατούν το πλήκτρο ΥΠΟΒΟΛΗ (SUBMIT). Το πάτημα του πλήκτρου θα σημαίνει αυτόματα το τέλος της εξέτασης και την αποστολή του ηλεκτρονικού γραπτού τους στην Επιτροπή του Διαγωνισμού. Με το τέλος της εξέτασης, το ηλεκτρονικό σύστημα θα τους εμφανίσει τις ορθές απαντήσεις και τον συνολικό τους βαθμό.

Με βάση τον βαθμό αυτό και την συνολική τους απόδοση (από την ποιότητα και ποσότητα των ερωτήσεων), θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι στην 2η Φάση του Διαγωνισμού.

Αν η απόφαση είναι θετική, τότε στην ίδια ιστοσελίδα του Διαγωνισμού, θα υπάρχει ειδική φόρμα δήλωσης συμμετοχής στην οποία θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο, όνομα σχολείου και πόλη).

Υπενθυμίζεται ότι η φάση αυτή είναι προαιρετική. Η μη συμμετοχή κάποιου μαθητή ή μαθήτριας δεν αποτελεί στοιχείο αποκλεισμού του/της από την επόμενη φάση. Όμως, αποτελεί μία πολύ καλή φάση προετοιμασίας για τις επόμενες (και δυσκολότερες) φάσεις.

Πηγή:
FB Πανελληνίου Διαγωνισμού Οικονομικών

Όποιος σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, είτε στα είκοσι είτε στα ογδόντα. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να διατηρείς το μυαλό σου νέο

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο φροντιστήριό μας

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε online μαθήματα;
Εγγραφείτε τώρα!