Νέα μειωμένη ύλη ΑΟΘ 2021

Nea ylh AOTH
Nea ylh AOTH
Νέα ύλη ΑΟΘ 2021

Τη μείωση της ύλης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα στις εξετάσεις του καλοκαιριού ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η μείωση αφορά στην εξεταστέα ύλη των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και της Δ΄ τάξης των λυκείων των ενιαίων ειδικών επαγγελματικών γυμνασίων-λυκείων (ΕΝΕΕΓΥ-Λ) για το σχολικό έτος 2020-21.

Η απόφαση πάρθηκε λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση. Η μειωμένη ύλη αποφασίστηκε έπειτα από εισήγηση  του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), το οποίο πρότεινε συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας. Αφορά μαθήματα ομάδων προσανατολισμού και μαθήματα ειδικότητας για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα για το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, αφαιρούνται εντελώς από την ύλη για το 2021 τα κεφάλαια της μακροοικονομίας 9 και 10:

Κεφάλαιο 9: Οικονομικές διακυμάνσεις – πληθωρισμός-ανεργία

Κεφάλαιο 10: Τα δημόσια οικονομικά

Επομένως η εξεταστέα ύλη για το έτος 2021 καθορίζεται ως εξής:

Περισσότερες πληροφορίες στο site του Υπουργείου Παιδείας.

Όποιος σταματά να μαθαίνει είναι γέρος, είτε στα είκοσι είτε στα ογδόντα. Όποιος συνεχίζει να μαθαίνει παραμένει νέος. Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να διατηρείς το μυαλό σου νέο

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο φροντιστήριό μας

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε online μαθήματα;
Εγγραφείτε τώρα!